Weer pijnloos bewegen

knieprothese

Veel mensen weten dat de knie een van de gewrichten is die het meest worden belast, ook met slijtage komt nogal eens voor bij de knie. Naarmate je ouder wordt kan dit zo erg worden dat je er heel veel pijn en ongemak van blijft ondervinden. Het plaatsen van een knieprothese zorgt ervoor dat je weer zonder enige hinder gebruik kunt maken van je knie. Helios klinieken is gespecialiseerd in het plaatsen van een prothese.

Gewricht

Is een prothese altijd nodig?

Bij knieproblemen is slijtage een van de meest voorkomende problemen, het kraakbeen wordt alleen maar minder als je ouder wordt. Hoe minder het kraakbeen wordt, hoe sneller je pijn in de knie krijgt. Blijf je lopen met een versleten knie, wordt de knie alleen maar pijnlijker. Blijf je pijn houden dan wordt het tijd om te overwegen een knieprothese te laten plaatsen. Helios klinieken maakt gebruik van de nieuwste technieken, daardoor ben je er verzekerd van dat je pijnvrij en weer soepel je knie kunt bewegen.

Operatie

De juiste behandeling

Het is niet altijd nodig om direct een knieprothese te plaatsen bij lichte pijn of kleine ongemakken. Een goede diagnose stellen is erg belangrijk, hiermee voorkom je dat je verkeerde handelingen laat uitvoeren die niet nodig zijn. Een lichamelijk onderzoek maakt deel uit van het onderzoek, maar ook moet er op beeld worden bekeken hoe de situatie is van de knie en de ernst van de problemen. Pas als het zeker is dat er niets anders aan te doen is, zal Helios klinieken overgaan tot het een operatie voor een prothese.