Maandelijkse kosten besparen? Check je zorgverzekering!

Het is altijd lekker om maandelijks wat kosten te kunnen besparen. Helemaal als het financieel wat minder gaat geeft het een goed gevoel om wat meer over te houden. Je kunt hiervoor verschillende dingen doen en een van deze dingen is het bekijken van je vaste lasten. In dit artikel zullen we dieper in gaan op hoe je wat geld kunt besparen op je zorgverzekering. Lees hieronder onze tips voor een lagere premie!

Vergelijk verzekeraars

Verzekeraars vergelijken is waarschijnlijk de eerste stap die je kunt maken. Misschien zit je momenteel wel bij een verzekeraar die een stuk duurder is dan de concurrentie. Op een platform als zorgkiezer kun je gemakkelijk verschillende aanbieders naast elkaar zetten om te kijken waar de premie het laagst is.

Hoe werkt het overstappen?

Let er wel op dat je je zorgverzekering voor het komende jaar vastlegt. Je kunt dus wel overstappen, maar dit kan slechts 1 keer per jaar. Voor je zorgverzekering in 2021 heb je daarom het hele kalenderjaar om nog over te stappen, maar daarna leg je het weer een jaar vast. Vergeet het dus niet voor het einde van het jaar te doen. Meestal kost het je heel weinig tijd en de verzekeraar probeert zo veel mogelijk uit handen te nemen.

Eigen risico verhogen

Daarnaast kun je ook nog je eigen risico verhogen. Als je dit doet zal je meer uit eigen zak moeten betalen als je zorgkosten gaat maken, maar je premie gaat hierdoor wel omlaag. Als je gezond bent en genoeg geld hebt voor een onverwachte uitgave is dit daarom zeker de moeite waard. Je hebt het namelijk binnen een jaar vaak al terug verdiend.

Bron: https://www.zorgkiezer.nl/