Last van PTSS? Probeer eens deze tips!

behandeling complexe ptss

PTSS is een vervelend syndroom wat je dagelijks leven in zijn geheel kan beïnvloeden. Je kunt kiezen voor een behandeling complexe PTSS als je hier al wat langer mee rondloopt. Er zijn daarnaast ook dingen die je zelf kunt doen om de PTSS klachten te verminderen. Hieronder vind je onze tips.

1. Kijk naar lachfilms

behandeling complexe ptss

Je kunt natuurlijk dagelijks het nieuws kijken of je kunt een thriller kijken. Maar sombere nieuwsitems en spannende films kunnen je PTSS klachten verergeren. Je kunt daarom beter kiezen voor een leuke lachfilm. Hiermee maak je jezelf aan het lachen en dit zorgt er weer voor dat je je meer ontspannen en vrolijker voelt!

2. Eet weinig suiker en meer groenten en fruit

Als je last hebt van PTSS, is de kans groot dat je meer gaat eten. Door het hogere cortisolgehalte in je lichaam krijg je meer trek en dan met name in producten met veel suiker. Suiker zorgt er uiteindelijk echter voor dat je je alleen maar vermoeider en rustelozer voelt. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Probeer daarom zo gezond mogelijk te eten en voeg meer groenten en fruit toe aan je voedingspatroon.

behandeling complexe ptss

3. Zorg voor een goed slaap/waakritme

Structuur is voor iedereen belangrijk en al helemaal als je last hebt van PTSS. Als je geen structuur hanteert in je slaap/waakritme, kun je ook nog eens last krijgen van slaapproblemen. Je kunt daarom beter elke dag op dezelfde tijd opstaan én elke dag op dezelfde tijd naar bed gaan. Je slaap dan in ieder geval voldoende en je lichaam raakt hier op den duur aan gewend. Daardoor heb je na verloop van tijd minder last van slaapproblemen.