Iemand met verminderde mobiliteit? Bespreek aanschaf rollator

rollator aanbieding

Is er iemand in jouw familie, vriendengroep of kennissenkring waarvan bekend is dat deze persoon steeds meer moeite heeft met lopen en evenwicht houden, eigenlijk zelfs zodanig dat zelfstandig lopen niet meer verantwoord is? Wanneer deze persoon hier zelf niet echt op lijkt te anticiperen, dan zou het verstandig zijn om met hem of haar het aanschaffen van een rollator te bespreken. We weten het, zoiets bespreekbaar maken is niet makkelijk. Maar een rollator biedt dusdanig grote voordelen dat het echt de moeite waard is. Echt duur zijn rollators meestal bovendien niet, zeker niet als je een rollator in de aanbieding koopt.

rollator aanbieding

Meer vitaliteit en sociale interactie

Wanneer de persoon in kwestie zou gebruikmaken van een rollator, dan kan hij of zij weer een stuk meer ondernemen. Wandelingen die niet meer mogelijk leken zelfstandig te ondernemen, kunnen nu wel opeens weer gemaakt worden. Dit kan alleen maar leiden tot meer lichaamsbeweging en dus een betere bloedcirculatie. Dit alles geeft een vitaler gevoel aan de gebruiker. Bovendien kan degene op sociaal gebied weer wat actiever zijn. Ook dat draagt bij aan het verhogen van de levenskwaliteit. En dat allemaal dankzij een ogenschijnlijk simpel apparaat als een rollator!

rollator aanbieding

Rollators voor binnen en buiten

Ruwweg kun je stellen dat er twee typen rollators bestaan: exemplaren voor buiten en die voor binnen. Binnenrollators kenmerken zich door hun beperkte gewicht en hun goede wendbaarheid. Deze zijn meestal ook opvouwbaar en dus makkelijk in de auto mee te nemen. Rollators voor buiten zijn daarentegen breder, zwaarder en steviger. Daarmee is deze variant gewapend tegen ongelijkheden in paden en wegen. Ook op onverharde wegen kun je ermee lopen. Buitenrollators hebben verder meestal een zitting en een bagageopbergmogelijkheid.