Hoe je in je eentje een verslaving kunt bestrijden en verslaan ZONDER afkickkliniek

Ben je klaar om te vechten en verslaving te verslaan? Gelukkig suggereert je aanwezigheid hier dat je klaar bent om een ​​levensverandering te accepteren (of op zijn minst te overwegen), wat een cruciale stap is op weg naar herstel. Natuurlijk heb je in het verleden misschien al geprobeerd om van een verslaving af te komen, maar vond je het moeilijk om de vaart erin te houden.

Als dat zo is, dan ben je begrijpelijkerwijs ontmoedigd, maar geef niet op! Het maakt niet uit hoe vaak je het eerder hebt geprobeerd, de kans is groot dat je de verandering zult bereiken die je zoekt – met de juiste aanpak en ondersteuning kun je een gezondere en evenwichtige levensstijl ontwikkelen. In feite zul je snel zien dat herstel, zelfs zonder revalidatie, vaker voorkomt dan niet. Werkelijk! 

Kortom, dé manier om van verslaving af te komen, is door je drang om je verslaving te gebruiken of ernaar te handelen een secundaire (en afnemende) factor in je leven te maken – door je meest authentieke waarden die je maken tot wie je bent. Toegegeven, dit is makkelijker gezegd dan gedaan (en herstel kan hard werken zijn), maar de fundamentele elementen van herstel zijn goed begrepen. 

Je kracht voelen

Misschien heb je gehoord dat mensen met verslavingen niet bij machte zijn om op eigen kracht te veranderen. Niet waar! In feite is er één ding dat mensen in staat stelt om hun verslaving te overwinnen, meer dan wat dan ook: hun overtuiging dat ze daar uiteindelijk toe in staat zijn.

De tegenovergestelde houding – geloven dat je niet in staat bent om tegen je verslaving te vechten en dat je machteloos bent terwijl de verslaving almachtig is – zal je zeker niet helpen bij het bereiken van je doel.

Om je leven – of om dat van iemand anders te helpen – in een positieve richting te veranderen, is het essentieel om te begrijpen dat verslaving veranderlijk is en dat mensen vaak in staat zijn om aan verslavend gedrag en verslavingen te ontsnappen als hun levensomstandigheden veranderen en als ze hun kijk en mogelijkheden.

Je hebt de verslaving gebruikt als een manier om met het leven om te gaan, een taak die je op meer constructieve en niet-verslavende manieren kunt volbrengen. Laten we nu beginnen met het tekenen van de anti-verslaving routekaart!

Bron: connection-sggz.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *