Hoe help je je revalidatie na een operatie?

basisverzekeringen vergelijken

Staat er een operatie gepland op de agenda? Dan ben je misschien wel geïnteresseerd in hoe je het beste kan genezen na de operatie. Velen onderschatten de revalidatie die soms nodig is na een operatie en zorgen er daardoor voor dat het nog langer duurt dan het nodig is. Maar met deze tips zal je revalidatie snel en gemakkelijk verlopen.

Ben je er toch niet helemaal zeker van en wil je graag hulp na je operatie? Dan kan je bij je arts informeren naar een zorghotel. Bij een zorghotel wordt je goed geholpen en krijg je veel steun tijdens je revalidatie. Hierdoor is de kans klein dat je revalidatie moeizaam verloopt. Ga voor meer informatie over zorghotels naar zorghoteldekim.nl.

Physiotherapist supporting woman during rehabilitation with ball

De instructies van de arts zijn heilig

De instructies van de arts zijn bijna heilig als het gaat om de revalidatie na een operatie. Patiënten die de instructies niet serieus nemen en alleen de instructies volgen die zij zinvol vinden en de instructies die dom lijken negeren zullen een moeizame revalidatie hebben. Instructies zoals, niet teveel bewegen, niet douchen en andere zaken moeten ten uiterste serieus genomen worden, omdat hier altijd wel een goede reden voor is.

Ben je niet zeker over sommige dingen of zijn de instructies soms dubieus, bel dan je arts na om te vragen of je bijvoorbeeld kan douchen of zwemmen. 

Vervolgafspraken zijn belangrijk

Als je denkt dat vervolgafspraken niet belangrijk zijn dan kan je deze denkwijze beter opzij zetten, want vervolgafspraken zijn juist belangrijk! Als je je niet goed voelt kan dit soms komen doordat je wond niet goed geneest. Dit kan verholpen worden door je aan vervolgafspraken te houden. Tijdens een vervolgafspraak kijkt de arts namelijk naar je wond en kijkt naar hoe je algemene toestand is. Je kan door vervolgafspraken na te komen een goed verloop hebben van je genezing en revalidatie proces.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *