Help! Ik heb een Vitamine D tekort

corona

Tegenwoordig kunnen we onszelf controleren door middel van zelfafnametesten. Deze zelfafnametesten komen in verschillende soorten. Zo kun je er bijvoorbeeld achter komen of je Corona (doe een coronatest via How Are You Diagnostics) hebt gehad, of je last hebt van ontstekingen, maar dus ook of jij vitamine tekort komt. Nu blijkt dat jij vitamine D tekort komt. Wat nu?

Vitamine D

Vitamine D is nodig om calcium uit voeding op te nemen. Deze vitamine zorgt voor de groei en het behoud van sterke tanden en botten. Zo is zonlicht de belangrijkste bron voor vitamine D. Toch kan jouw lichaam vitamine D aanmaken zonder de invloed van de zon. Vitamine D wordt toegevoegd aan halvarine, margarine en bak- en braadproducten. Het kan zo zijn dat je lichaam niet voldoende van deze vitamine aanmaakt. In dit geval kun je hier iets aan doen.

Tekort

Wanneer jij een tekort aan vitamine D binnenkrijgt, kun je extra vitamine D nemen. De symptomen die bij een vitamine D-tekort horen zijn bijvoorbeeld vermoeidheid en een tekort aan energie. Maar, een tekort aan vitamine D heeft voornamelijk een negatief effect op je botten. Hierdoor ben je extra gevoelig voor botbreuken. Er zijn bepaalde factoren die een tekort verhogen: een donkere huidskleur, een hogere leeftijd, weinig zonlicht en het gebruik van zonnebrand.

Tabletten

Behoor jij tot één of meerdere doelgroepen met een verhoogde behoefte aan vitamine D? Dan kun je er voor kiezen om tabletten te slikken. Deze vitamine D tabletten kun je aan je voedingspatroon toevoegen. Naast tabletten is vitamine D verkrijgbaar als capsules, druppels en sprays.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *