Een schematherapie opleiding volgen

Schematherapie is een vorm van psychotherapie dat ontwikkeld is door Jeffrey Young in de jaren 90. Hij merkte dat de patronen waarin zijn cliënten in hun leven steeds weer vast lopen. Zo bedacht Jeffrey Young om hun terug te nemen naar hun nare ervaringen in hun jeugd. Hier legde Jeffrey Young 18 verschillende schema´s vast, die ontstaan zijn in de cliënten hun jeugd. Bij schematherapie opleiding leer je alles over schematherapie. Zo is het niet alleen voor cliënten met een nare jeugd, maar ook cliënten met een fijne en liefdevolle jeugd. De schematherapie zorgt er dus voor dat de oude patronen worden vervuld met gezonde emoties.

Wat is schematherapie

Schematherapie zorgt ervoor dat oude herinneringen op een andere manier worden vervuld. Zo zijn er kinderen die een nare jeugd hebben gehad en dus alle nare patronen mee hebben genomen naar het heden.Hierdoor ervaren zij problemen in het dagelijkse leven en kan schematherapie de oplossing bieden. Niet alleen kinderen met een nare jeugd volgen schematherapie, namelijk ook kinderen die door hun ouders erg geliefd werden. Als de ouders uit liefde juist alles voor hun kind doen, kan het voorkomen dat de basisbehoefte zelfstandigheid niet goed ontwikkeld is. 

Opleiding volgen 

Vind je schematherapie een interessante opleiding? Dan kun je de opleiding starten bij vele verschillende scholen. De normale tijdsduur van deze opleiding is 25 tot 40 uur. Deze opleiding kun je alleen volgen als je de opleiding (basis)schematherapie hebt gevolgd en genoeg ervaring hebt opgedaan. Heb je deze opleiding nog niet gedaan? Dan moet je eerst deze opleiding behalen voor je  de opleiding schematherapie kunt volgen. De opleiding (basis)schematherapie duurt ongeveer 25 uur met daarbij nog een examen na de behaalde uren. Weet je nog niet zo goed of dit de juiste keuze voor je is, dan kun je altijd de online open dagen bezoeken en wie weet past het echt bij jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *