De chiropractor voor al uw klachten

Als je last hebt van rug of nekklachten dan kan je een bezoek brengen aan een chiropractor. De chiropractor bekijkt het probleem grondig waarna een chiropractie therapie behandelplan wordt opgesteld. Hiervoor kan je terecht bij de chiropractie in Gouda.

Met dit plan wordt de vooruitgang bij gehouden en wordt er na een tijdje gekeken of het plan aangepast moet worden of niet. Vaak krijg je ook opdrachten mee voor thuis. Deze oefeningen kan je gemakkelijk thuis doen en hier heb je geen speciale spullen voor nodig. Is dit wel het geval kan je dit in de meeste gevallen lenen van de chiropractiepraktijk.

Wat doet een chiropractor?

Een chiropractor is iemand die zonder medicijnen je probeert te helpen om van je klachten af te komen. Pijn in bijvoorbeeld de rug komt door communicatiestoornissen tussen het zenuwstelsel en de gewrichten van de wervelkolom. De chiropractor behandeld deze klachten door gebruik te maken van bepaalde drukpunten. Op deze manier wordt er ruimte gecreëerd tussen de wervels waardoor de communicatiestoornissen worden op geheven.

Het evaluatiegesprek

Tijdens je behandelingen wordt er op een bepaald moment je voorgang bekeken. Hier wordt er gekeken naar hoe je wervels nu staan en of er nog zenuwen bekneld zitten. Zo kan er goed gekeken worden of de behandelingen werken of dat er andere oefeningen gedaan moeten worden. Er wordt ook gekeken naar je houding en of deze is verbeterd ten opzichte van het eerst gesprek. Vaak ontstaan de klachten namelijk door een scheven houding of een bolling in de wervelkolom. Door de wervelkolom niet rechtstaat ontstaan er krappe ruimtes tussen de wervels wat ervoor zorgt dat zenuwen beknelt raken en er dus uiteindelijk communicatiestoornissen ontstaan.

Bron: Chiropractiecentraal.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *