Bestaat er zoiets als een burn out test?

Vandaag de dag hebben veel meer mensen last van stress, dit kan in de privésfeer zijn, werk gerelateerd of misschien wel beide. Maatschappelijk gezien ligt de eisen lat voor de mensen ook erg hoog. Het niet voor iedereen weggelegd om binnen een dergelijke stressvolle omgeving te werken en/of te leven. Een burn out volgt vaak op een te lang durende stress volle periode. Echter het herkennen van een burn out is niet altijd even eenvoudig. Niet iedereen ervaart altijd dezelfde klachten en bovendien moet je ze ook als een klacht kunnen zien en niet als iets dat bij je hoort. Een half jaar geleden is een collega van mij thuis komen te zitten met een burn out. Zelf had ik al een aantal signalen bij haar gezien, die bij mij de alarmbellen doen afgaan. Op een middag ben ik hierover met haar in gesprek gegaan en heb haar toen geadviseerd om een burn out test te doen alvorens ze in contact zou treden met de huisarts. Ze had zelf nog nooit gehoord van een burn out test. Ze vroeg mij dan ook of ik haar wilde helpen bij het zoeken naar een burn out test omdat ze het zelf allemaal best spannend vond. Na werktijd is ze op een avond bij mij thuis geweest en zijn we er samen voor gaan zitten om een goede site te vinden voor het doen van een burn out test. Het was even zoeken maar we hebben een site gevonden, deze site liberi.nl, biedt een goede burn out test aan. Aan de hand van de uitkomst van deze test, kun je een afspraak maken bij je huisarts. We hebben deze burn out test samen gemaakt en de uitslag was precies wat ik dacht, ze had wel degelijk een burn out. Met de uitslag van de burn out test is ze naar huis gegaan en de volgende dag heeft ze een afspraak bij de huisarts gemaakt. Door de test op deze site te doen heeft ze de stap durven zetten om naar de huisarts te gaan. Ze voelde zich zekerder omdat de test onze vermoedens bevestigde.

Dit is de site waar u zijn moet als u vermoedt dat u een burn out heeft, hier kunt u een burn out test doen

Het erkennen van een burn out is niet voor iedereen makkelijk. Daarom is het fijn als je eerst zelf een eerste bevestiging kunt vinden alvorens je ermee naar de huisarts gaat. Deze fijne site biedt je de mogelijkheid om eerst zelf onderzoek te doen waardoor het zetten van de volgende stap wellicht makkelijker is.

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? 

Dankzij de site liberi.nl, heeft een collega van mij de stap naar de huisarts durven zetten nadat deze site ons vermoeden had bevestigd. Wij zijn dan ook zeer tevreden over deze site omdat:

  • De website uitnodigend is
  • Zij je met veel zaken kunnen helpen
  • Zij altijd klaar staan om advies te geven

Denk u zelf een burn out te hebben of heeft u het vermoeden dat iemand in uw omgeving een burn out heeft? Bezoek dan eens deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *