Basisverzekeringen vergelijken

basisverzekeringen vergelijken

In Nederland zijn de meeste zaken goed geregeld. Zeker de zaken omtrent de gezondheidszorg.  Dit betekent dat iedere Nederlander verplicht is om een basis gezondheidsverzekering af te sluiten. De basisverzekering voorkomt dat mensen hun ziekenhuisrekening niet kunnen betalen. Deze rekeningen kunnen het gevolg zijn van een ongeval, maar ook van een langdurige ziekte. Daarnaast heb je in Nederland nog de keuze voor een aanvullende verzekering. Met behulp van deze verzekering kun je jezelf extra indekken tegen bijzondere ziekenhuiskosten. In tegenstelling tot de basisverzekering, is de aanvullende verzekering niet verplicht. Doordat er meerdere verschillende soorten verzekeringen zijn, is het mogelijk om de verschillende basisverzekeringen te vergelijken

Waar moet ik op letten bij het vergelijken van basisverzekeringen?

Als je op zoek gaat naar een basisverzekering is het belangrijk om de juiste polis te kiezen. Kies voor degene die voor jou het meest aantrekkelijk is. Er zijn namelijk vier verschillende polissen. Bij een aantal van deze polissen is het mogelijk om zelf je behandelaar te kiezen. Deze polissen worden restitutiepolissen genoemd. Je hebt hierin dus een zogeheten vrije keuze. Daarnaast zijn er de zogeheten natura- en budgetpolissen, als je zo’n polis afsluit ben je afhankelijk van de contracten van je verzekeraar. Echter heb je ook nog de keuze uit een combinatiepolis. De combinatiepolis is een combinatie van de restitutiepolis en de natura- en budgetpolis. Voordat je een basisverzekering afsluit is het van belang om de verschillen tussen bovenstaande polissen tegen elkaar af te wegen. 

basisverzekeringen vergelijken

Welk eigen risico past bij mij?

Iedere volwassenen heeft een eigen risicio van 385,- euro. Het hebben van een eigen risico zorgt ervoor dat het maandelijkse tarief van je gezondheidsverzekering omlaag gaat. Hoe hoger je eigen risico, hoe lager je premie wordt. Echter is het maximale eigen risico 885,- euro. De keuze die je hierin maakt is dus erg afhankelijk van jouw persoonlijke situatie.

basisverzekeringen vergelijken